Als je een arbeidsongeschiktheidsuitkering hebt en graag weer aan het werk wilt, kan TAT je helpen om werk te vinden dat bij je past.

TAT werkt met een groot netwerk van werkgevers

Wat doet TAT?

TAT helpt bij het vinden van passend werk. Dat kan een werkervaringsplek zijn of een nieuwe baan. Jobcoaches kunnen verschillende middelen inzetten om je in deze zoektocht te ondersteunen. Denk aan een beroepskeuzetest, scholing, training of een persoonlijk begeleidingstraject.

Wat voor soort trajecten zijn er?

Vanuit UWV worden er 2 trajecten ingezet die door re-integratiebureaus worden uitgevoerd: ‘Werkfit Maken’ en ’Naar Werk’. Bij ‘Werkfit Maken’ werk je aan het vergroten van je kansen op de arbeidsmarkt. Dat doe je door het in kaart brengen en versterken van je vaardigheden en het vinden van een werkervaringsplaats. Ben je al werkfit en wil je vooral hulp bij het vinden van nieuw werk, in dienstverband of als zelfstandig ondernemer? Dan kan het traject ‘Naar Werk’ goed van pas komen. In dit traject is er veel aandacht voor sollicitatie- en netwerktraining en het effectief gebruik van social media. ‘Werkfit Maken’ kan gevolgd worden door een scholingstraject of het traject ‘Naar Werk’.

Hoe kom ik in aanmerking voor een traject bij TAT?

De arbeidsdeskundige of adviseur van UWV die je helpt bij het vinden van werk kan de hulp van TAT inschakelen. Ben je in dienst bij een werkgever en kun je door ziekte of een beperking nu niet meer je oude werk doen? Dan kan je werkgever TAT voor je inschakelen.

Wat kan ik van TAT verwachten?

TAT stelt samen met jou een re-integratieplan (trajectplan) op. Hierin staan alle stappen beschreven die je in het traject gaat volgen. De trajectleider of jobcoach brengt jouw wensen en mogelijkheden in kaart en legt uit waar hij of zij jou mee kan helpen en wat je zelf kunt doen om je kansen op werk te vergroten. Er worden duidelijke afspraken gemaakt over de duur van het traject en hoe vaak je overleg hebt over de voortgang van het traject.

Hoe vind ik een werkervaringsplaats?

TAT werkt met een groot netwerk van werkgevers die op zoek zijn naar werknemers. Jobcoaches hebben goed zicht op de kansen die er zijn in de regio; een jobcoach gaat met jou op zoek naar een geschikt bedrijf waar je een periode kunt proefdraaien. In deze werkervaringsperiode heb je alle tijd om aan het werk en je nieuwe omgeving te wennen en wordt er gekeken of jij, het bedrijf en het werk goed bij elkaar passen. Bevalt het goed? Dan kan er mogelijk een nieuwe baan uitrollen. De jobcoach maakt de afspraken voor de plaatsing, verzorgt de administratieve afhandeling en heeft tijdens de periode contact met jou en de werkgever.

Samen met TAT maak je een re-integratieplan dat past binnen het traject ‘Werkfit Maken’ of het traject ‘Naar Werk’. UWV moet vervolgens akkoord geven op dit plan en blijft de uitvoering van het plan volgen.

Kwaliteit

TAT is geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs

TAT is IATA opleidingspartner

TAT is ANVR businesspartner


CRKBO_Instelling
CRKBO_Instelling
Foto (2)
Foto (2)